BSU pluss – Alt du må vite

BSU pluss

Lurer du på hvordan du kan spare mer til din fremtidige bolig? BSU Pluss er løsningen for deg! I dette innlegget lærer du alt du trenger å vite om BSU Pluss, inkludert dens fordeler og hvordan den sammenligner med en vanlig BSU-konto.

Nøkkelpunkter

 • BSU Pluss er en sparekonto som gir deg mulighet til å spare mer enn vanlige BSU – kontoer.
 • Du kan sette inn opptil 55 000 kroner per år på BSU Pluss, med gode rentebetingelser.
 • En vanlig BSU-konto er nødvendig for å kunne åpne en BSU Pluss-konto.
 • Pengene på din BSU Pluss – konto kan du bruke til boligkjøp, nedbetaling av boliglån, eller boligforbedringer.

Hva er BSU Pluss?

BSU Pluss er en særdeles fordelaktig sparekonto som tillater deg å spare mer enn den årlige maksimumsgrensen på vanlige BSU-kontoer. Denne kontoen gir deg friheten til å spare opptil 55 000 kroner per år, noe som er betydelig mer enn de typiske 25 000 kronene for en ordinær BSU-konto.

En annen viktig egenskap ved BSU Pluss er at den gir gode renter på de sparepengene du setter inn. Likevel, det er viktig å merke seg at disse pengene ikke kvalifiserer for skattefradrag.

BSU Pluss kan åpnes fra det året du fyller 18 år, og kan opprettholdes til du fyller 33 år. Pengene som spare i din BSU+ konto må brukes til boligformål, enten som egenkapital ved kjøp av bolig, eller til nedbetaling av et eksisterende boliglån.

For å få muligheten til å opprette en BSU Pluss-konto, er det et krav at du allerede har en vanlig BSU-konto i banken din.

Fordeler med BSU Pluss

Med BSU Pluss kan man spare inntil 27.500 kroner per år med en svært god rente på 5,25 %. En annen stor fordel er skattefradraget som gir en årlig skattebesparelse. Dette hjelper deg å bygge opp egenkapital for boligkjøp, nedbetaling av boliglån, kjøp av byggetomt eller bygging av garasje.

Rente og vilkår

Under BSU Pluss er det flere vilkår og rentebetingelser som gjelder. Disse inkluderer en høy rente på 5,25%, ingen fast årlig spareforpliktelse, uttaksavgift for andre formål enn boligkjøp, og et maksimalt sparebeløp:

VilkårBSU Pluss
Rente5,25%
Faste årlige spareforpliktelseIngen
Uttaksavgift for andre formål enn bolig5% (minimum 1 000 kroner)
Maksimalt sparebeløp300 000 kroner

Det er ingen aldersbegrensning for å åpne en BSU+ konto, men den må være opprettholdt til individet fyller 33 år. BSU+ kontoen kan bare åpnes en gang per kunde.

Skattefradrag

BSU Pluss kvalifiserer ikke for skattefradrag som en ordinær BSU-konto. Mens det er en betydelig ulempe, kan man fortsatt spare opp til 27.500 kroner per år og 300.000 kroner totalt.

Pengene må brukes strengt for boligformål, enten det er nedbetaling av boliglån, kjøp av byggetomt eller bygging av garasje. Forsikre deg om at disse kravene er oppfylt for å unngå uønskede skattemessige konsekvenser.

BSU+ versus vanlig BSU

BSU+ er en forbedret versjon av vanlig BSU der man får en enda bedre innskuddsrente. Dette kan være en gyllen mulighet til å spare mer til bolig. En viktig forskjell mellom dem er maksbeløpet for årlig sparing.

Med BSU Pluss kan du spare inntil 27.500 kroner per år mot 25.000 kroner med vanlig BSU. Dessuten har BSU Pluss høyere totalt sparebeløp på 300.000 kroner, sammenlignet med 200.000 kroner i vanlig BSU.

Også aldersgrensen er litt høyere i BSU Pluss, som lar deg spare frem til du er 34 år, mot 33 år i vanlig BSU. Rentenivået er også en annen viktig faktor å se på. BSU.

Forskjellen mellom BSU og BSU Pluss

BSU og BSU Pluss fungerer på lignende måter, men de har noen viktige forskjeller. En hovedforskjell er hvor mye du kan spare per år. På en vanlig BSU-konto kan du spare inntil 27 500 kroner hvert år, men med BSU Pluss kan du øke sparingen din og sette inn opptil 55 000 kroner i året.

En annen forskjell er skattesparingen. Mens pengene du sparer på en BSU-konto gir rett til skattefradrag, gir ikke pengene på en BSU Pluss konto det samme. Men, BSU Pluss kontoen holder seg attraktiv med sin gode innskuddsrente.

En forutsetning for å åpne en BSU Pluss konto, er at du allerede har en vanlig BSU-konto hos banken.

Tips for maksimere boligsparingen med BSU Pluss

Å maksimere besparelsene med BSU Pluss krever strategisk planlegging og kunnskap. Her er noen tips:

 1. Opprett en vanlig BSU – konto først. Dette er nødvendig for å få tilgang til BSU+.
 2. Spar det maksimale beløpet på 27 500 kroner i den vanlige BSU – kontoen din for å dra nytte av skattefradraget.
 3. Overfør eventuelle ekstra sparepenger til din BSU+ konto, opp til det årlige maksbeløpet på ytterligere 27 500 kroner.
 4. Planlegg bruken av de sparte pengene nøye, ettersom pengene fra en BSU+ konto skal brukes til boligformål, som egenkapital, nedbetaling av boliglån eller boligrensing og vedlikehold.
 5. Husk at du kan ha både BSU- og BSU+-kontoen inntil du fyller 34 år, så det gir deg tid til å samle opp betydelige besparelser.

Vanlige spørsmål om BSU Pluss

Det er flere spørsmål som ofte stilles om BSU Pluss. Her er noen av de mest vanlige:

 1. Kan jeg spare mer enn 27.500 kroner per år med BSU Pluss? Ja, med BSU Pluss kan du spare opptil 55.000 kroner per år.
 2. Må jeg ha en vanlig BSU-konto for å åpne en BSU Pluss-konto? Ja, det er nødvendig å ha en vanlig BSU-konto hos banken for å kunne åpne en BSU Pluss-konto.
 3. Tjener pengene jeg setter inn i min BSU Pluss en god rente? Ja, sparepengene på din BSU Pluss – konto tjener en god rente.
 4. Kan jeg bruke pengene jeg har spart på min BSU Pluss til hva som helst? Nei, pengene som spares på din BSU Pluss-konto må brukes til boligformål som egenkapital eller nedbetaling av boliglån.
 5. Kan jeg også bruke pengene jeg har spart på min BSU Pluss til oppussing eller utvidelse av mitt hjem? Ja, de sparte pengene på din BSU Pluss-konto kan også brukes til hjemmeoppussing, utvidelse og vedlikehold.
 6. Hvilken alder må jeg være for å kunne åpne en BSU Pluss-konto? Du kan åpne en konto fra 18-årsalderen og opprettholde den til og med det året du fyller 33 år.
 7. Kvalifiserer pengene jeg setter inn i min BSU pluss for skattefradrag? Nei, innskudd på BSU Pluss – kontoen kvalifiserer ikke for skattefradrag.

Konklusjon

Å spare med BSU Pluss kan være et smart trekk for de som ønsker å øke sin boligsparing. Dette bankproduktet gir potensiale for høyere besparelser, i tillegg til attraktive renter.

Husk at BSU Pluss er mer enn bare en sparekonto, det er en investering i din fremtidige komfort og sikkerhet i ditt eget hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *